Date Log
THE REALITY OF SAFE VEGETABLE PRODUCTION IN DANANG CITY AND SUGGESTIONS FOR THE DEVELOPMENT
Corresponding Author(s) : Nguyen Huy Binh
UED Journal of Social Sciences, Humanities and Education,
Vol. 3 No. 1 (2013): UED JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES, HUMANITIES AND EDUCATION
Abstract
Nowadays, because of intense urbanization, the area for farmland in general, the area for planting vegetables in particular in Danang city is decreased. It results in the decrease of vegetable production. Moreover, our city now have to confront with the unsafety of vegetable products. To find a solution to this situation, from 2008 to 2012, we researched on the change in area used to plant vegetables as well as production and the amount of pesticide used in planting vegetables. From the good research results in 2012, suggestions for the development of safe vegetables in Danang city are proposed.
Keywords
Download Citation
Endnote/Zotero/Mendeley (RIS)BibTeX
-
[1] Lê Huy Bá, Lâm Minh Triết (2005), Sinh thái môi trường ứng dụng, Nhà xuất bản Khoa học Kĩ thuật, Hà Nội.
[2] Nguyễn Huy Bình (2012), Nghiên cứu thực trạng rau xanh trồng ở thành phố Đà Nẵng, đề xuất hướng phát triển vành đai rau xanh của thành phố, Báo cáo tổng kết đề tài khoa học và công nghệ cấp Đại học Đà Nẵng.
[3] Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn (2008), Quy định quản lý sản xuất, kinh doanh rau, quả và chè an toàn, Quyết định số 99/2008/QĐ-BNN ngày 15/10/2008.
[4] Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn (2008), Quy trình thực hành sản xuất nông nghiệp tốt cho rau quả tươi và cho chè búp tươi an toàn tại Việt Nam VietGap, Quyết định số 379/QĐ-BNN-KHCN ngày 28/01/2008.
[5] Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn (2008), Quy chế chứng nhận VietGAP, Quyết định số 84/2008/QĐ-BNN ngày 28/07/2008.
Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn (2009), Hướng dẫn Thực hiện Quyết định số 99/2008/QĐ-BNN ngày 15/10/2008 của Bộ Nông nghiệp và Phát triển nông thôn về sản xuất, kinh doanh rau, quả và chè an toàn, Hướng dẫn số 352/HD-TT-CLT ngày 25/03/2009.