Date Log
RESEARCH ON EXTRACTION AND DETERMINATION OF CHEMICAL COMPOSITION OF ESSENTIAL OIL FROM PERILLA LEAVES IN QUANG NAM
Corresponding Author(s) : Tran Thi Ngoc Bich
UED Journal of Social Sciences, Humanities and Education,
Vol. 7 No. 3 (2017): UED JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES, HUMANITIES AND EDUCATION
Abstract
Essential oil of the Perilla leaves in Quang Nam obtained via the steam distillation method with a proportion of fresh Perilla leaves (g) / water (ml) and distillation time already examined, which are 100 g of fresh Perilla leaves/600ml water and 5 hours of distillation time respectively. The chemical composition of the essential oil from Perilla leaves in Quang Nam is determined via the GC-MS method that includes 26 components (99,98%), among which the main components are Gamma-Asarone (35,12%), Caryophyllene (33,88%), d-Limonene (11,43%), Trans-alpha-Bergamotene (7,66%), Gamma-Muurolene (4,58%), Humulene (3,83%). Of these, Gamma-Asarone (35,12%) and Trans-alpha-Bergamotene (7,66%) are new components found in the essential oil from Perilla leaves in Quang Nam.
Keywords
Download Citation
Endnote/Zotero/Mendeley (RIS)BibTeX
-
[1] Baokang Huang et al (2011). Comparison of HS-SPME with hydrodistillation and SFE for the analysis of the volatile compounds of Zisu and Baisu, two varietal species of Perilla frutescens of Chinese origin. Food Chemistry, Vol.125(1), 268-275.
[2] Başer1. K.H.C et al (2003). Composition of the essential oil of Perilla frutescens (L.) Britton from Turkey. Flavour and Fragrance Journal, Vol.18(2), 122-123.
[3] Nguyễn Thị Hoàng Lan và cộng sự (2014). Nghiên cứu công nghệ trích ly tinh dầu từ lá tía tô. Tạp chí Khoa học và Phát triển, 12(3), 404-411.
[4] Nguyễn Thị Hoàng Lan và cộng sự (2015). Khả năng kháng khuẩn của tinh dầu lá tía tô. Tạp chí Khoa học và Phát triển, 13(2), 245-250.
[5] Nguyễn Thị Mùi (2014). Nghiên cứu công nghệ chưng cất tinh dầu lá tía tô. Trường Đại học Nông Lâm, Đại học Thái Nguyên.
[6] Lê Ngọc Thạch và cộng sự (1999). Khảo sát tinh dầu tía tô. Trường Đại học KHTN TP.HCM.
[7] Vũ Hùng Thái (2009). Khảo sát thành phần hóa học của cây tía tô Perilla frutescens Britton họ lamiaceae. Trường Đại học KHTN Tp.HCM.
[8] Nguyễn Thọ và Phạm Ngọc Thạch (2008). Kỹ thuật sản xuất tinh dầu. NXB Bách khoa Đà Nẵng.
[9] Lê Văn Vàng và cộng sự (2013). Thành phần hóa học và cấu hình của asarone trong dịch trích thân rễ cây thủy xương bồ (Acorus sp.). Tạp chí Khoa học Trường Đại học Cần Thơ, 27, 104-110.
[10] Chun Xue You (2014). Chemical composition and insecticidal activities of the essential oil of Perilla frutescens (L.) Britt. Aerial parts against two stored product insects. Eur Food Res Technol, 481-490.
[11] He-ci Yu et al (2010). Perilla: The Genus Perilla. Taylor & Francis, tr.206.